Pályázat

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM

Kedvezményezett: DOM STABIL Kft.
Projekt címe: A Dom Stabil Kft. Mikro-, kis- és középvállalkozások
technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram GINOP-8.3.5-18

Kölcsön összege: 66,67 millió forint
A projekt fizikai zárása: 2026.02.15.
Projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18

PROJEKT BEMUTATÁSA

A 2013-ban alakult Dom Stabil Kft fő tevékenységei: betonacél megmunkálás hídépítéshez, magas és speciális mélyépítéshez; cölöparmatúrák készítése hegesztett kötéssel; betonacél helyszíni szerelése; acéltermékek kis- és nagykereskedelme; betonacél megmunkálás bérmunkában.

A vállalkozásunk sikeresen csatlakozott az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. irányítása alatt futó GINOP-8.3.5-18 azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogramhoz, melynek célja a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása. A projekt keretén belül a pályázatot felügyelő MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 66,67 millió forint kedvezményes kamatozású kölcsönt nyújt a Dom Stabil Kft részére, melynek köszönhetően az alábbi, mindennapos munkavégzéshez elengedhetetlenül szükséges eszközök beszerzése valósulhat meg:

  • Híddaru GPIB5H4/5
  • Híddaru GPIB5H4/5
  • Cölöphegesztő gép CM PRO 1600/18
  • Híddaru GPIB5H2/5

A most kezdődő Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak a támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők. A most beszerzésre kerülő eszközök lehetőséget biztosítanak partnereink igények még hatékonyabb kiszolgálására, így növekszik vállalkozásunk pénzügyi stabilitása, valamint a munkahely megtartó ereje.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.

***

A Dom Stabil Kft. technológiafejlesztése

Kedvezményezett: DOM STABIL Kft.
Projekt címe: A Dom Stabil Kft. technológiafejlesztése
Támogatás összege: 38,5 millió forint
Támogatás intenzitása: 70%
A projekt fizikai zárása: 2021.08.10.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03023

Projekt bemutatása

A 2013-ban alakult cég fő tevékenységei: betonacél megmunkálás hídépítéshez, magas és speciális mélyépítéshez; cölöparmatúrák készítése hegesztett kötéssel; betonacél helyszíni szerelése; acéltermékek kis- és nagykereskedelme; betonacél megmunkálás bérmunkában.

A most kezdődő beruházás keretén belül “FLEXIPLUS 250/40” elektromosan programozható betonacél szál mérő-vágó gép beszerzése valósul meg. A berendezés maximálisan 40 mm átmérőjű, 650 N/mm2 szakítószilárdságú betonacél szálakat vágja méretre, legfontosabb jellemzője, hogy a vágó és hajlító egységek közötti tárolási és anyagmozgatási feladatokat automatikusan elvégzi. A darabolást követően azonnal szétválasztja a méretre vágott szálakat, a hajításra kerülőktől, a hajlításra váró szálakat automatikusan továbbítja a hajlítóegységhez, a többit pedig egy tároló állványra helyezi.

A beszerzésre kerülő technológia által a vágási anyagveszteség csökken, mivel a gépsor programozása lehetővé teszi, hogy egy időben több különálló megrendelés vágását, adagolását és továbbítását végezhessük el automatizáltan. A projekt eredményeképpen a jelenleg német példára számolt termelés/hatékonyságot mérő egységünk az óra/tonna/késztermék aránya csökkenni fog, azaz adott időegység alatt több készterméket tudunk majd előállítani. A fajlagos gyártási árunk Ft/kg-ra vetítve szintén lényegesen csökkenni fog, figyelembe véve a gépsor hatékony üzemeltetéséhez szükséges 3-4 fő létszám növekedést is ( gépkezelők, darukezelő), ugyanis már rendelkezésre álló félautomata hajlító gépeket is munkába tudjunk állítani a megnövekedett vágási kapacitás miatt, amit eddig nem tudtunk kihasználni. A vágási anyagveszteségünk csökkenése a fent bemutatott programozható vágási hosszak miatt a jelenlegi 1,98 %-ról 1-1,2%-ra fog vélhetően csökkenni, ami éves szinten a jelenlegi megrendelés állományunk illetve a pályázott munkáink figyelembe vételével 18.000-20.000 tonna feldolgozás esetén jelentős mértékű. A technológiafejlesztés révén hosszú távon növelni tudjuk a versenyelőnyünket és biztosabbá tenni a monolit vasbeton szerkezet építésére jellemző, egy-egy megrendelésen belül jelentkező ciklikusság, azaz rövid időszakon belül kiugró nagyságrendű vevői igények kielégítését.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.